Belföld

Hétfőtől újra lehet autózni a pesti alsó rakparton

rtl.hurtl.hu

2022. április 7. 17:20

Kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét

Április 11-étől, hétfőtől ismét megnyílik a gépjárműforgalom előtt a pesti alsó rakpart - közölte a Budapesti Közlekedési Központ csütörtökön az MTI-vel. Azt írták: hétfő reggel 6 órakor megnyílik a gépjárműforgalom előtt a Margit híd és az Eötvös tér közötti teljes útszakasz, valamint mindkét irányba használható lesz a Jane Haining rakpart a Lánchíd és az Erzsébet híd között, mivel kicserélték a város egyik elöregedett ivóvíz-főnyomócsövét a pesti Duna-part érintett szakaszain.

A BKK beszámolt arról is, hogy az idősebb Antall József rakparton és a Jane Haining rakparton befejeződött ivóvízvezeték-építési munkák után a Széchenyi rakparton (a Jászai Mari tér és a Markó utca között) április 19-én kezdődhet a főnyomócső cseréje, és előreláthatólag ez év negyedik negyedévében fejeződik be. Az azt követő ütemben, az Erzsébet hídi csomópontnál várhatóan júliusban indulnak a munkák - ismertették.

Nyitókép: Építési terület az Országház és a Margit híd közötti pesti alsó rakparton 2021. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

#Belföld#budapest#alsó rakpart#rakpart

Címlapról ajánljuk