Belföld

A polgármester papagájairól nevezték el az új győri játszóteret

rtl.hurtl.hu

2022. április 6. 17:35

Dézsi Csaba András akkora papagájrajongó, hogy mesekönyvet is írt, amiben az állataival együtt ő maga szerepel.

Dézsi Csaba András, aki Borkai Zsolt bukása után lett Győr polgármestere, nagy papagájrajongó hírében áll, annyira, hogy még mesekönyvet is írt róluk, amiben ő maga is szerepel.

Az ugytudjuk.hu beszámolójából az derül ki, hogy Dézsi Csaba András hobbija a városon is nyomot hagy: a saját egyéni választókörzetében ugyanis új játszótér épült, amit a polgármester papagájairól Gerzson és Panka játszótérnek neveztek el.

Néhány hete arról írt a győri portál, hogy papagájnyomokat is elhelyeztek a játszótér gumi talajborításán. Emlékeztetnek arra is, hogy a győri kórház gyermeksürgősségi osztályán néhány éve volt egy falfestmény, ami a polgármester mesekönyvét reklámozta, és a papagájok mellett a Dézsi Csaba Andrásról és feleségéről mintázott figurák is megjelentek rajta. Miután kampánytéma lett a „freskóból”, Micimackó került a helyére.

2020-ban Győrben a városi dolgozók gyerekei olyan Mikulás-csomagot kaptak, amihez egy üdvözlőlapot mellékeltek, amelyben az állt, hogy a Mikulás a járvány miatt nem tudott jönni, helyette a polgármester hozta az ajándékot. Az üdvözlőlapon Dézsi Csaba András Mikulásként volt látható.

A játszótér egyébként a Szerencsejáték Zrt. finanszírozásában épült, és mozgásukban korlátozott gyerekeknek is hozzáférhető.

Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#győr#dézsi csaba andrás#papagáj#játszótér#ma

Címlapról ajánljuk