Belföld

Mentő vitt el két gyereket péntek délután egy debreceni óvodából

Dévai LászlóDévai László

2022. április 2. 17:48

Az óvodában szörpös üvegekben tárolták az alkoholos tisztítószert, a gyerekek beleittak, de már jól vannak – értesült az RTL Híradó.

Mentőket kellet hívni két gyerekhez egy debreceni óvodában, miután alkoholos tisztítószert ihattak – értesült az RTL Híradó. A tisztítószert szörpös üvegekben tárolták, azt egyelőre nem tudni, hogyan került a folyadék a gyerekek közelébe. A rendőrség nyomozást, az önkormányzat pedig vizsgálatot indított az ügyben. A gyerekek állapota nem súlyos, megfigyelésre szállították őket kórházba.

A fenntartó önkormányzat az RTL Híradóval azt közölte, hogy ismeretlen anyagot ivott két gyerek, ezért hívták ki hozzájuk a mentőket.

Egy szülő szerint az óvodában egy kisfiú hányt, két kislánynak pedig megfájdult a hasa.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a helyszínre két mentőegység is érkezett, egy kislányt és egy kisfiút a biztonság kedvéért megfigyelésre kórházba szállítottak. A vizsgálatra már mindketten tünetmentesek lettek.

Zacher Gábor szerint alkoholos fertőtlenítőt ihattak a gyerekek, mivel a savas vagy lúgos tisztítószerekből már egy korty is végzetes lehet.

Az alkoholos felületfertőtlenítők azok sokkal, de sokkal szelídebbek. Persze ne felejtsük el, hogy óvodásokról van szó, ami azt jelenti, hogy a testsúlykilogrammra vonatkoztatott mennyiség akár már egyetlen kortyban is elegendő ahhoz, hogy az alkohol felszívódva például olyan jellegű állapotot okozzon, mintha az illető ittas lenne.

– mondta a toxikológus.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szer hogyan kerülhetett a gyerekek közelébe, mint ahogy azt sem, hogy az óvodában miért épp szörpös üvegekben tárolták a folyadékot. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, az önkormányzat pedig belső vizsgálatot indított az ügyben.

Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: illusztráció / iStock / Getty Images

#Belföld#debrecen#óvoda#gyerekek#mentő#tisztítószer

Címlapról ajánljuk