Belföld

Meghekkeltek több kormánypárti hírportált

rtl.hurtl.hu

2022. március 28. 9:04

Az Orbán-kormányt kritizáló tartalmakat raktak ki a honlapokra, a háttérben valószínűleg az Anonymus-csoport állhat.

Több kormányközeli újságot is meghekkeltek hétfőn reggel – vette észre a Telex

  • A Nemzeti Sport,
  • a Metropol,
  • a Figyelő,
  • a Szabad föld,
  • a 888.hu,
  • a Mandiner
  • és sok megyei lap címlapján is ugyanaz a kép fogadja az olvasókat.

„Ez a weboldal a kormányzati propagandamédia része! Elhoztuk az igazságot nektek! Propaganda helyett független sajtót! Nézd meg, hogyan ver át a propaganda média!” – írták a hackerek és kormánykritikus tartalmakat raktak ki a honlapokra. 

Az akciót valószínűleg az Anonymous nemzetközi hekkercsoport hajtotta végre, legalábbis erre utal az oldalak alján lévő szöveg.

Cikkünk írásakor több portál is elérhetetlen volt.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap egy olyan felvétel jelent meg az interneten, amely szerint az Anonymus támadják majd meg a magyar kormányhoz tartozó oldalakat. 

A videón egyebek mellett az hallható: „Az ukrajnai háború kezdete óta a világ legtöbb országa és vállalata elkezdte megszüntetni politikai és üzleti kapcsolatait Oroszországgal. Úgy véljük, hogy ebben a helyzetben az egyetlen erkölcsös dolog, amit tehetünk, hogy abbahagyjuk Vlagyimir Putyin háborújának bármilyen támogatását. Minden vállalat és ország, amely továbbra is támogatja Oroszországot, támogatja háborús bűntetteit és az ártatlan civilek meggyilkolását Ukrajnában. Felelősségre fogják vonni őket tetteikért. A magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök eközben továbbra is a Kreml trójai falovaként viselkedik Európában, és blokkol minden olyan akciót, amely az ukrán népet és az Oroszország elleni szankciókat támogatja”. 

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#újság#anonymus#hekkelés#propaganda

Címlapról ajánljuk