Belföld

Novák Katalin szerint a háború legalább olyan veszélyes a gyerekekre, mint az, ha a nemi identitásukban bizonytalanítják el őket

Dévai LászlóDévai László

2022. március 25. 10:41

A megválasztott köztársasági elnök szerint a koronavírus-járvány és a háború elfedi azokat a veszélyeket, amelyek most is ott leselkednek a gyermekekre.

Novák a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában lvitathatatlan jognak nevezte, hogy a szülők maguk dönthessenek a gyermekeik szexuális neveléséről. Az egykori fideszes politikus, aki májustól Magyarország köztársasági elnöke lesz, úgy véli, hogy a járvány és a háború mellett léteznek komoly veszélyek, amelyek gyerekeket fenyegetik.

Nem feltétlenül fizikai értelemben, hanem inkább szellemi, lelki biztonságuk vonatkozásában.

– mondta Novák.

A megválasztott köztársasági elnök szerint a népszavazás, aminek az ötödik, nemátalakításról szóló kérdését második alkalommmal sem engedte át a Kúria, lehetőséget ad arra, hogy szülők nyilatkozzanak arról, hogy gyermekeik hosszú távú fizikai, érzelmi, lelki, szellemi biztonságát mennyire tartják fontosnak, és hogyan tudják ezt megőrizni. Novák szerint a szülők sokszor találkoznak azzal, hogy a gyermekeket nehéz a mindennapokban megóvni attól a veszélytől, ami a nemi identitásukban bizonytalanítja el őket.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#novák katalin#köztársasági elnök#háború#orosz-ukrán háború#gyereknevelés

Címlapról ajánljuk