Belföld

Simonka György felszámolás alatt álló cége elnyelte a pünkösdista egyház 230 milliós kölcsönét

rtl.hurtl.hu

2022. március 18. 8:23

A fideszes politikus egykori cége nem adta vissza a kölcsönt.

230 millió forintot követel a Magyar Pünkösdi Egyház egyik szervezete Simonka György Békés megyei országgyűlési képviselő egykori cégétől – tudta meg a 24.hu.

A felekezethez tartozó Segítő Szolgálat még 2017-ben adott kölcsönt a ma már felszámolás alatt álló Paprikakert TÉSZ Kft.-nek. Ez az egyik olyan gazdasági társaság, amelynek tevékenysége a fideszes politikus és 32 társa ellen felhozott vádak középpontjában áll. A többi közt korrupcióval vádolt Simonka az ügyészség szerint bűnszervezetet irányított. Simonka Györgyöt vesztegetéssel is vádolják.

A lap megkereste a Magyar Pünkösdi Egyházat, amely elismerte, hogy szervezetük kölcsönt adott a cégnek, ám azt írták nekik:

A szerződés üzleti titok, amely köti a Segítő Szolgálat adatközlését.

Nem ellenérték fejében, nem nyereség, illetve nem vagyonszerzés érdekében bocsátották rendelkezésre a kölcsönt, a pénzt közvetlenül a Paprikakert TÉSZ Kft.-t hitelező banknak fizették ki, valamint a cég közterheit fizették belőle. 2017-ben kereste meg őket a cég gazdasági igazgatója, mert reorganizáció keretében keresett megoldást a cég pénzügyi nehézségeire.

Februárban derült ki, hogy a fideszes Simonka György visszavonul az országos politikától, és nem indult az áprilisi választáson.

A Simonka-per kezdete óta több mint 165 millió forint költségvetési támogatást kapott az ügy elsőrendű vádlottja, erről bővebben az RTL Híradó riportjában hallhat:


Nyitókép: Simonka György / Facebook

#Belföld#simonka györgy#vesztegetés#bűnszervezet#fidesz

Címlapról ajánljuk