Belföld

Ukrán hősöket méltató transzparenst tett a Momentum a szovjet hősök emlékművére

rtl.hurtl.hu

2022. március 15. 10:54

A párt szerint Orbán Viktor Vlagyimir Putyin kebelbarátja.

Dicsőség a szabadságért harcoló ukrán hősöknek – ez áll azon az ukrán zászlót idéző transzparensen, amelyet a Momentum helyezett el március 15-én a Szabadság téri szovjet hősi emlékműnél. 

Posztjukban arról írnak, hogy „több mint két hete zajlik az orosz-ukrán háború, amelyet Orbán Viktor kebelbarátja, Vlagyimir Putyin orosz diktátor indított”.

Március 15-én minden magyar pontosan átérzi, milyen is az, amikor katonák tiporják földbe egy nemzet akaratát, és amikor a saját népünk szabadságáért kell kiállnunk minden lehetséges eszközzel

– fogalmaznak.

A kormányt támogató Békemenet útvonalán akciózott a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület. Az MTI-hez eljuttatott közleményében a DK úgy fogalmaz: a fiatalok olyan dolgokra hívták fel a Békemenet útvonalán a figyelmet, 

amikről az elmúlt napokban biztosan nem volt szó a közmédiában, a március 15-e emlékét hazug összeesküvés elméleteken alapuló propagandafilmmel meggyalázó TV2-n, vagy a fideszes pártmédia egyéb felületein. 

Ilyen például, hogy egy euró a múlt héten 400 forintba került, vagy hogy „miként nyilatkozott a ma már Putyin pincsijeként viselkedő Orbán Viktor az orosz elnökről 2007-ben. Így, amire a Kossuth térre érnek, ők is pontosan tudni fogják, hogy egy szó sem igaz abból, amit a miniszterelnök az ünnepi beszédében elmond.” Hozzátették: a DK fiataljai a tájékoztató akciójuk során lemosható és környezetbarát festéket használtak.

 Nyitókép: Momentum / Facebook

#Belföld#orosz-ukrán háború#momentum#ukrajna

Címlapról ajánljuk