Belföld

Kiderült, meddig tart a kamionstop

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 11. 6:45

A korlátozás alól mentesülnek a humanitárius segélyt szállítók.

A kamionstop pénteken 22 órától kedden 22 óráig tart a nemzeti ünneppel négynaposra hosszabbodó hétvégén, írja az MTI az ITM közleménye alapján.

A minisztérium szerint a védelmi intézkedések többségének kivezetésével sokan kerekedhetnek fel személyautóval vagy buszon rokonlátogatóba, kirándulni a hosszú hétvégén. A kamionstop miatt kevesebb tehergépkocsi közlekedik majd mind a négy napon. A csökkenő forgalommal könnyebb, gyorsabb lesz eljutás, és mérséklődnek a baleseti kockázatok a hazai utakon.

A korlátozás alól az általános szabályok szerint mentesülnek többek között az élő állatot, gyorsan romló élelmiszert vagy üzemanyagot, tüzelőanyagot szállító járművek is. A kamionstop nem vonatkozik a humanitárius küldeményekre, így nem hátráltatja, késlelteti az Ukrajnából menekülőknek gyűjtött adományok célba juttatását sem.

Nyitókép: A magyar kormány humanitárius segélyszállítmányát Ukrajnába szállító kamionok az indulás előtt a BILK Logisztikai Zrt. telephelyén Budapesten 2022. március 7-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#kamion#kamionstop#ünnep#március 15#ukrajna#segély

Címlapról ajánljuk