Belföld

Máki-Zay Péterék az EBESZ-hez fordulnak, mert szerintük a közmédia álhíreket terjeszt

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 12:34

Az Egységben Magyarországért szerint a kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében.

„Az Egységben Magyarországért pártjai elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében. Éppen ezért az ellenzéki szövetségi tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak” – áll a hatpárti ellenzéki összefogást megjelenítő Egységben Magyarországért hétfői közleményében.

Mint írják: „nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik.” Úgy látják, hogy ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, mivel az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket.

„Amikor a hazánkkal szomszédos Ukrajnában jelenleg is sokan vesztik életüket az otthonuk védelmében, rendkívül fontos lenne a korrekt tájékoztatás és a politikai megszólalások tisztességes bemutatása. A jelenlegi háborús helyzetben az a minimum, hogy a több mint 130 milliárd forintból fenntartott állami média megfeleljen ezeknek a követelményeknek” – írják.

Nyitókép: Márki-Zay Péter / Facebook

#Belföld#közmédia#ebesz#egységben magyarországért#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk