Belföld

A budapesti pályaudvarokon is megjelentek az Ukrajnából érkező menekültek csoportjai

rtl.hurtl.hu

2022. február 28. 14:05

Sokan mennek tovább Lengyelország felé.

Hétfőn már nagyobb számú menekült érkezett Ukrajnából a budapesti Nyugati pályaudvarra. A Telex beszámolója szerint reggel óta hozzák a vonatok a nagyobb menekültcsoportokat Záhony felől.

A pályaudvaron három pultot állítottak fel az érkezőknek: egyet azoknak, akiknek nincs hova menni, egyet azoknak, akik a reptérre mennek, és egyet azoknak, akik vonattal utaznak tovább Lengyelország felé. Utóbbiakat a BKK különbuszával szállítják a Keleti pályaudvarra, ahol egyre több menekült gyűlik össze, eredetileg ugyanis csak este indult volna Lengyelországba vonat, de a Telex információi szerint a MÁV megoldotta, hogy már délután elindulhassanak.

Akiknek nincs hová menniük, azokat a fővárosi önkormányzat, vagy a szeretetszolgálatok helyezik el. A pályaudvar parkolójában van fűtött busz, a főváros egyik megnyitott szállásán pedig 120 embert helyeztek el. Többnyire teljes családok érkeztek, gyerekekkel, egy részük tovább indul nyugat-európai országok felé, de többen úgy nyilatkoznak, hogy szeretnének tartósan Magyarországon maradni – főleg a kárpátaljai magyar családok.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség is segíti a Keleti és Nyugati pályaudvaron a menekülteket, együttműködve a katasztrófavédelemmel, az idegenrendészettel, a MÁV-val, a BKK-val, a fővárosi rendészettel és a segélyszervezetek munkatársaival.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#menekültek#orosz-ukrán háború#ukrajna#budapest

Címlapról ajánljuk