Belföld

A Kétfarkú Kutya Párt a budapesti orosz nagykövetség épületére vetítette üzenetét

rtl.hurtl.hu

2022. február 27. 19:58

Azt, amit az ukrán Kígyó-sziget védői mondtak az orosz támadóknak.

Itt vagyunk az orosz nagykövetségnél. Oroszország elrendelte a nukleáris készültséget, ez pedig a diplomáciai válaszunk rá – mondta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt Facebook-oldalán közzétett élő videós közvetítésben, amiben az látható, hogy a követség épületére az Иди на хуй feliratot vetítették.

 

Az Иди на хуй (Igyi na huj) az ukránok emblematikussá vált üzenete az oroszoknak. Azt jelenti, hogy „menjetek a faszba”. Ezt mondták a Fekete-tengeri Kígyó-sziget ukrán védői annak az orosz hadihajónak, ami megadásra szólította fel őket, a rádióforgalmazás felvétele pedig futótűzként terjedt az ukrán közösségi médiában. Korábbi hírek szerint a szigeten tartózkodó 13 ukrán katonát megölték ezután, de később kiderült, hogy életben lehetnek – igaz, orosz fogságban.

A budapesti orosz nagykövetségnél a rendőrök felszólították a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjait, hogy fejezzék be az épületre vetítést, de a pártelnök erre azt mondta: „ezt legális csinálni, nem hagyjuk abba, kampányesemény”. Arra hivatkozott, hogy nem kell bejelenteni kampányeseményt kampányidőszakban.

#Belföld#orosz-ukrán háború#orosz nagykövetség#magyar kétfarkú kutya párt#igyi na huj

Címlapról ajánljuk