Belföld

Az ügyészség felfüggesztené Tóth Csaba mentelmi jogát

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 25. 11:57

Az MSZP-s politikust a zuglói parkolási ügyek miatt fosztanák meg mentelmi jogától.

Korrupciós bűncselekmény miatt tett indítványt a legfőbb ügyész Tóth Csaba országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, írja az ügyészség sajtóközleményében.

A nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy az MSZP-s országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával – a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt – Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére olyan gazdasági társaságot keresett, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

A büntetőeljárás Tóth Csaba országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Korábban az RTL Híradó is foglalkozott Tóth Csaba ügyleteivel. A politikus visszautasította a korrupciós vádakat, amikor szeptemberben visszalépett az előválasztáson a független Hadházy Ákos javára.

A hét elején Horváth Csabánál házkutatást tartottak, majd gyanúsítottként hallgatták ki a befolyással üzérkedés és más bűncselekmény miatt folytatott ügyben.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#tóth csaba#mentelmi jog#zugló#ügyészség#mszp#parkolás

Címlapról ajánljuk