Belföld

Orbán Viktor: Az EU-csúcson arról döntöttünk, hogy több pénzt kell fordítani Magyarország biztonságára

rtl.hurtl.hu

2022. február 25. 7:13

A brüsszeli uniós csúcs után szólalt meg a miniszterelnök. Azt mondta, „nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba”.

Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben, és egységes szankciók bevezetéséről döntöttünk – mondta Orbán Viktor  péntek hajnalban, a brüsszeli uniós csúcs után a Facebookon közzétett nyilatkozatában. „Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba” – fogalmazott a miniszterelnök

Mint arról beszámoltunk, a rendkívüli csúcstalálkozón újabb szankciókról döntöttek Oroszország ellen.

A magyar kormányfő elmondta: a csúcson egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldást. Hangsúlyozta, hogy az egységes szankciók nem érintik az energia területét, ezért, mint mondta, Magyarország és az Unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosított.

Orbán Viktor közlése szerint döntöttek arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is

 és több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre.

 A kormányfő leszögezte, hogy a csúcson egyetértettek: felelős magatartásra van szükség, elhamarkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet, és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát. Közölte, hogy a tárgyalások a NATO-ban folytatódnak.

Nyitókép: Európai Tanács / MTI

 

Címlapról ajánljuk