Belföld

Hadházy: Szerencsés lenne, ha Horváth Csaba nem lenne rajta az ellenzéki listán

Tárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2022. február 24. 15:31

Hadházy Ákos zuglói ellenzéki képviselőjelölt az RTL Híradónak azt mondta: nem lenne szerencsés, ha Zugló korrupciós bűncselekményekkel gyanúsított MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba rajta lenne a közös ellenzéki listán.

A polgármestert és egy másik volt helyi politikust szerdán befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt gyanúsították meg a zuglói parkolási rendszerrel összefüggésben. Horváth Csaba tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Az RTL Híradónak azt mondta: politikai okokból folyik ellene ügyészségi eljárás, amit szándékosan az ellenzéki listaállítás elé két nappal időzítettek. Mint mondta, ő is rajta lesz a közös listán, bár a választás után is maradna polgármester, posztjáról nincs szándékában lemondani.

Bár nemcsak pártja az MSZP, hanem a teljes ellenzék – vagyis az Egységben Magyarországért – kiállt Horváth mellett, Hadházy Ákos zuglói jelölt szerint nem szerencsés őt a listán szerepeltetni.

„A parkolási botrányban, a parkolási szerződésnél egész biztos, hogy jogtalan anyagi előnyök keletkeztek. Azt, hogy ez a pénz hova került azt nyilvánvalóan csak egy nyomozás tudja eldönteni, mert magától senki nem mondja el, hogy hozzá kenőpénzek jutottak volna” – mondta Hadházy az RTL Híradónak, majd hozzátette:

Az eset körülményeit ismerve én azt gondolom, hogy szerencsés lenne úgy dönteni, hogy Horváth Csaba ne legyen rajta az ellenzéki listán.

A jelölt szerint, ha Horváth Csaba lekerülne a listáról, akkor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szavazói közül is jelentős számban lennének, akik az egységes ellenzékre szavaznak.

 

Az Egységben Magyarországért csütörtökön azt írta:

míg Völner Pál egyértelmű bizonyítékokon alapuló bűncselekmény elkövetése miatt lett gyanúsított, Horváth Csaba esetében még azt sem tudni pontosan, hogy miért gyanúsították meg. 

Szerintük a következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket megpróbálni megfélemlíteni, lejáratni és az egységét bomlasztani.

Hadházy Ákost megkérdeztük arról is, hogy a polgármesteri posztjáról is lemondatná-e Horváth Csabát. Erre azt felelte, hogy egyelőre nem, „de elképzelhető az is, hogy később ilyen következménye is kell, hogy legyen a dolgoknak.” Erről viszont akkor lehetne határozottan állást foglalni, ha az ügyészség elárulná milyen alapon vádolja Horváth Csabát.

Nyitókép: Stiller Ákos / Bloomberg / Getty Images

 

#Belföld#hadházy ákos#horváth csaba#zugló#parkolás#Választás 2022#Híradó

Címlapról ajánljuk