Belföld

Tanárok és diákok tüntettek Budapesten a pedagógusok sztrájkjának ellehetetlenítése miatt

rtl.hurtl.hu

2022. február 23. 10:14

100-120 tiltakozó gyűlt össze a belvárosban szerdán reggel.

 „A ma osztálya a holnap országa”, „Ki fog holnap tanítani?” – ilyen molinókkal jelent meg szerdán reggel kilenc órakor a budapesti Egyetem téren 100-120 tüntető a Mérce beszámolója szerint.

Az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium és más fővárosi gimnáziumok tanárai és diákjai az ellen tiltakoztak, hogy a kormány törvénnyel lehetetlenítette el a pedagógusok sztrájkját.

 

A reggeli tiltakozással egyidőben a Fazekas gimnázium 35 tanára és dolgozója jelezte, hogy polgári engedetlenségi akcióba kezd.

A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk. Tudatában vagyunk annak, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s annak ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk. Akciónk nem irányul kollégáink ellen, nem irányul az iskolánk vezetősége ellen, nem irányul az iskola fenntartója ellen. És főleg nem irányul tanítványaink és tanárjelöltjeink ellen, sőt: az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk

– áll nyilatkozatukban.

A portál emlékeztet, hogy már tíz napja zajlanak polgári engedetlenségi akciók az ország több középiskolájában és gimnáziumában, erre a hétre már négyszázra nőtt a polgári engedetlenség eszközét választó tanárok száma.

#Belföld#pedagógussztrájk#tanársztrájk#oktatás#tüntetés

Címlapról ajánljuk