Belföld

A DK szerint Bayer Zsolt miatt vették el képviselőjük mentelmi jogát a kormánypártok, a publicista szerint ez hazugság

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 22. 20:37

A publicista Az ember tragédiájából vett idézettel reagált a vádra.

Azzal vádolja a Demokratikus Koalíció Bayer Zsoltot, hogy az ő kérésére függesztették fel képviselőjük, Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát a kormánypártok szavazataival. 

A DK sajtóközleményében azt írta: „Az Országgyűlés tegnapi ülésnapján a fideszes képviselők felfüggesztették Sebián-Petrovszki László mentelmi jogát, mert Bayer Zsolt jobboldali publicista felesége, Bayerné dr. Matusovits Andrea rágalmazási pert indított a DK pártigazgatója ellen. Bár a történtek szembemennek a parlament általános gyakorlatával, mégsem meglepő a döntés, hiszen a Fidesz múlt heti kihelyezett balatonfüredi frakcióülésén ott volt Bayer Zsolt is.”

Valóban nem történt olyan a rendszerváltás óta, hogy egy becsületsértési ügy miatt függesztették volna fel egy képviselő mentelmi jogát. A párt most választ kér a Fidesztől: tényleg Bayer „rendelte meg” a felfüggesztést?

Sebián-Petrovszki többször foglalkozott Bayerné dr. Matusovits Andreával, akiről a Válasz Online azt írta, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként „titokban adta el multiknak az állami vérplazmát”.

Dr. Matusovits beperelte a lapot, de ők első fokon nyertek. Az ügyben Bayer felesége fellebbezett. A DK nevében Sebián-Petrovszki hűtlen kezelés miatt tett feljelentést 2021-ben, mire dr. Matusovits őt jelentette fel becsületsértés miatt.

A fideszes többségű mentelmi bizottság eddig tartotta magát ahhoz a szokásjoghoz, hogy becsületsértési ügyek miatt nem javasolnak felfüggesztést – hiszen így bármelyik oldal bármelyik politikusát számos megszólalásáért fel lehetne függeszteni. Ezúttal azonban felfüggesztették Sebián-Petrovszki mentelmi jogát. 

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük Bayer Zsoltot is a DK vádjáról, aki azt írta nekünk:

A DK – mint mindig – most is hazudik. Hazudik a DK, hazudik Sebián-Petrovszki, nem adhatnak mást, csak mi lényegük.

Bayer közben egy blogbejegyzést is megjelentetett arról, hogy becsületsértés vádjával beidézték egy bírósági tárgyalásra. Arról nem írt, hogy ennek az esetnek köze van-e Sebián-Petrovszki ügyéhez.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#bayer zsolt#dk#mentelmi jog#feljelentés#parlament#vád

Címlapról ajánljuk