Belföld

Sonka, csülök és kolbász, vagy lisztkukac, tücsök és sáska? Kövér László szerint ebből kell választanunk

rtl.hurtl.hu

2022. február 19. 14:57

Németh Szilárd viszont a hagymás vér mellett tette le voksát.

A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, amely az egész éves, mindennapos kemény munka eredménye, a következő évre való minőségi eledel köré szerveződik – fogalmazott Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz választmányi elnöke a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján szombaton.

Kövér László a helyi közösséget méltatva azt mondta: jól ismerik és értik a vidéki élet igazi értékét, a kerteket művelik, és az ólakban is állatok vannak.

A házelnök a közelgő parlamenti választásról tétjéről szólva megjegyezte: ha még egyszer letérünk Magyarország és a vidék évezredes útjáról, soha többet nem térhetünk vissza rá. Szerinte a sötétzöldek által ajánlott út szakadékba vezeti az európai, és benne a magyar mezőgazdaságot, állattartást, és általában a vidéki életet. A másik út Magyarország közösségei és az asztalközösségek megerősítésén keresztül vezet, a magyar gazdák által megtermelt jó minőségű hazai élelmiszerek piacra jutásának segítésével.

Kövér szerint a választásokon arról is döntünk, hogy melyik úton megyünk tovább:

helyi gazdaságokban termelt egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús; sonka, csülök, kolbász, vagy lisztkukac, tücsök és sáska

A disznóvágás mellett rakta le voksát szombat reggel a Fidesz legismertebb gasztronómusa, Németh Szilárd országgyűlési képviselő is, aki egy csepeli disznótorról jelentkezett be, friss hagymás vért reggelizve.

 

Nyitókép: Németh Szilárd / Facebook

#Belföld#kövér lászló#németh szilárd#disznóvágás#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk