Lehaltak az Oktatási Hivatal honlapjai a középiskolai jelentkezés utolsó napjánTöbb órája elérhetetlen a jelentkezésre szolgáló felület.
Belföld

Lehaltak az Oktatási Hivatal honlapjai a középiskolai jelentkezés utolsó napján

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 18. 18:48

Több órája elérhetetlen a jelentkezésre szolgáló felület.

Több órája elérhetetlen az Oktatási Hivatal honlapja, köztük a középiskolai jelentkezésre szolgáló felületet, írja az Eduline olvasói levelek alapján. A jelentkezésnek február 18-ig, azaz máig tart a határideje.

A gimnáziumokba, szakgimnáziumokba, technikumokba, szakképző iskolákba és szakiskolákba is csak máig lehet jelentkezni. Ez a becslések szerint 90 ezer diákot érint.

A felvételizők többsége viszont vagy papíron intézi a jelentkezést, vagy az általános iskola továbbítja azt számukra. Így valószínűsíthető, hogy az érintettek száma sokkal kisebb. Azokat érintheti a lefagyás kellemetlenül, akik ezt egyénileg intézik – például azért, mert hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba felvételiznek csemetéig –, és az utolsó napra hagyták a leadást.

A portálnak egyelőre nem válaszolt az esetről az Oktatási Hivatal. Cikkünk írásakor, nagyjából este fél nyolckor még mindig elérhetetlenek voltak a felületek.

#Belföld#oktatás#oktatási hivatal#középiskola#jelentkezés#gimnázium#internet

Címlapról ajánljuk