Belföld

Felszólítás és értesítés nélkül inkasszózott a Völner-ügyben a legtöbb kenőpénzt fizető végrehajtó

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 5:18

M. Eszter jelenleg is letartóztatásban van.

Előzetes értesítés nélkül emelt le az adós számlájáról egy vitatott tartozást M. Eszter önálló bírósági végrehajtó – írta meg a 24.hu. A lap szerint M. Eszter jelenleg is letartóztatásban van a végrehajtói kart megrázó korrupciós botrány miatt.

Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint 2020 júliusában a felesége számlájáról váratlanul leemeltek 61 874 forintot. A banki közleményben M. Eszter végrehajtó neve és egy hiányos végrehajtási ügyiratszám szerepelt.

Fogalmunk sem volt, hogy milyen ügyben, milyen alapon inkasszózta a számlát, mert semmilyen levelet vagy egyéb dokumentumot nem küldött nekünk

 – mondta Dióslaki a 24.hu-nak, aki először telefonon, majd emailen próbálta meg felvenni a kapcsolatot a végrehajtóval.

A lap szerint M. Eszter a kapcsolatfelvétel után, másfél hónappal az inkasszó után küldte el a végrehajtási jegyzőkönyvet és ügyiratokat, pedig azt legkésőbb a behajtással egy időben kellett volna, enélkül ugyanis lehetetlen fellebbezéssel vagy kifogással élni a vitatott eljárás miatt. Csak ekkor derült ki, hogy a végrehajtó egy 14 ezer forintos parkolási pótdíj és járulékai miatt terhelte meg Dióslakiék számláját.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetése novemberben bukott le, akkor tartóztatták le Schadl György elnököt és több más végrehajtót, köztük M. Esztert is. Az ügyészek szerint ő fizette a legtöbb kenőpénzt, 254,8 millió forintot Schadlnak, aki Völner Pál igazságügyi államtitkárnak jutattott nagyobb összegeket. 

A fideszes politikusnak Schadl összesen 83 millió forintnyi vesztegetési pénzt fizetett, hogy az általa kijelölt személyeket, köztük M. Esztert nevezze ki végrehajtónak.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

 

#Belföld#schadl györgy#végrehajtó#inkasszó

Címlapról ajánljuk