Belföld

Párbeszéd: a barátságok, amiket Orbán köt, mindig valamiféle bizniszeléssel járnak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 17. 12:52

Az ellenzéki párt szerint Jair Bolsonaro brazil elnök látogatása is megmutatja, hogy mennyire igaz a mondás, ami szerint madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg legjobban. 

 

Embert barátjáról címmel tartott csütörtökön demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatót Jair Bolsonaro brazil elnök látogatása alkalmából Dorosz Dávid, a Párbeszéd Magyarországért párt tagja, az ellenzéki összefogás egyik pesti képviselőjelöltje.

Az ellenzéki politikus szerint a brazil elnök látogatása is megmutatja a közmondás igazságát, ami szerint madarat tolláról, embert barátjáról ismerni meg legjobban. Dorosz szerint ismét ízelítőt kaptunk abból, hogy kikkel és hogyan barátkozik Orbán Viktor, magyar miniszterelnök a nemzetközi színtéren.

Dorosz úgy fogalmazott, hogy csütörtökön az erdőgyilkos Bolsonaro érkezett Budapestre,

aki nemcsak a természet pusztításában jár elől, hanem a katonai diktatúra emlegetésében és bűneinek enyhítésében is.

Dorosz szerint Bolsonaro a természetre és a társadalomra is káros politikát folytat és az erdőgyilkosság mellett a fenntarthatóságot is célkeresztbe rakta.

Egy ilyen elnök látogat most a magát zöldre festő Áder Jánoshoz és Orbán Viktorhoz.

Dorosz bemutatott egy molinót, amin Orbán Viktor látható Donald Trump amerikai, Vlagyimir Putyin orosz és Jair Bolsonaro Brazil elnökkel, és a Barátok extrákkal felirattal. A politikus szerint a molinó azt üzeni, hogy azok a barátságok, amiket Orbán köt, mindig valamiféle bizniszeléssel járnak. Erre példa szerinte Orbán múlt heti moszkvai látogatása, amikor szó nélkül hallgatta, hogy Putyin a NATO határainak visszatolásáról beszélt. 

Az RTL Híradójának Dorosz sajtótájékoztatójáról készült összefoglalóját fent tekinthetik meg. Hogy miről tárgyalt Orbán Viktor és a brazil elnök, arról ebben a cikkünkben olvashatnak.

#Belföld#jair bolsonaro#orbán viktor#dorosz dávid#párbeszéd magyarországért

Címlapról ajánljuk