Belföld

Függetlennek mondott, azonos nevű jelölteket indítanak az ellenzék ellen Kaposváron

rtl.hurtl.hu

2022. február 17. 9:20

Felvették az ajánlóíveket az induláshoz.

A Kpsvr.hu helyi hírportál kedden írta meg, hogy valószínűleg össze akarják zavarni a kaposvári választókat azzal, hogy magukat függetlennek mondó, azonos nevű jelölteket indítanak az ellenzék ellen. A lap friss cikke szerint az országgyűlési választásokon valóban elindulnak dr. Varga István és Horváth Ákos Ervin névrokonai. Dr. Varga István az ellenzéki összefogás jelöltje, az előválasztáson ellenfele Horváth Ákos Ervin volt.

Felder Frigyes, az LMP önkormányzati képviselője, közérdekű adatigényléssel tudta meg, kik vettek fel ajánlóíveket az induláshoz. A válaszból derült ki kiderül, hogy valóban indítanak egy Varga István nevű, független jelöltet, és egy másik, magát szintén függetlennek mondó Horváth Ákos is szerepel a listán.

Az összefogás jelöltje korábban a lapnak elmondta: csak hallomásból értesült róla, hogy egy másik Varga Istvánnak is gyűjtenek ajánlásokat. „Szeretném hinni, hogy ez az egész csak szóbeszéd.” Hozzátette: etéren előnyös helyzetben van a Fidesz, ők aligha találnának vállalkozót arra, hogy a 12 éven át lejáratott Gelencsér Attila névvel találjanak indulót. 

Ha valóban indítják az egyik névrokonom, azzal beismerik, hogy nagyon nagy bajban vannak. Mindenesetre ez rámutat arra az aljas, gátlástalan tempóra, amit három ciklus óta kénytelenek vagyunk eltűrni Kaposváron is 

– mondta az összefogás jelöltje. 

Nyitókép: Kpsvr.hu 

#Belföld#Választás 2022#kaposvár#névrokon

Címlapról ajánljuk