Belföld

Németh Szilárd mellett kampányol Bagdy Emőke

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 10:22

Korábban azt írta: nem kíván ideológiákhoz csatlakozni se jobbra, se balra.

„Az ember a szava! Németh Szilárd szavai szilárdak, mint neve is, nomen est omen. Nála hitelesebben megnyilatkozó politikust nem ismerek. Egyenes, következetes, mély meggyőződéssel képviseli közös ügyeinket, ezt a képviseletet a parlamentben is rábízhatjuk” – szúrta ki Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus ajánlását a fideszes Németh Szilárd oldalán a Telex.

Két éve több mint 1200 pszichológus tiltakozott Bagdynak a Meseország mindenkié című könyv megjelenése után tett nyilatkozata ellen. Arról beszélt, hogy szerinte a gyereket is toleranciára kell nevelni, viszont ezt nem óvodáskorban kell megtenni. Az aláíró pszichológusok szerint nem létezik olyan, hogy túl korai érzékenyítés, ha a történet és a szöveg az adott korosztálynak megfelelő, Bagdy nyilatkozata viszont szakmaiatlan volt, és hatása „gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása” lehet. Bagdy többször is reagált, kikérte magának a vádakat, és azt is írta:

Nem kívánok ideológiákhoz csatlakozni se jobbra, se balra, szeretnék a tudomány szolgálója maradni.

Bagdy Emőke tavaly decemberben vette át Kövér Lászlótól a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Duna-díjat, előtte nyáron pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át neki a Polgári Magyarországért Díjat.

Nyitókép: Cseke Csilla / MTI

 

 

#Belföld#bagdy emőke#németh szilárd#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk