Belföld

Ellenzék: Orbán nem a valódi problémákról beszélt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 12. 20:21

A DK szórakoztató showműsornak, a Párbeszéd harmadosztályú standupnak nevezte Orbán Viktor miniszterelnök szombati budapesti évértékelőjét. Az MSZP szerint „orbáni lázálmok helyett” a magyar valóságról kell beszélni.

Az ellenzéki pártok reagáltak Orbán Viktor miniszterelnök szombati, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédére.

Márki-Zay Péter, akinek nevét Orbán Viktor egyszer sem ejtette ki, rövid Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, a kormányfő vele foglalkozott sokat, az ország valódi gondjaival pedig semennyit. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint 

Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként.

„Úgy történt, ahogy sejtettem: üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok” – közölte az ellenzéki politikus, hozzátéve, ha Orbán Viktor komolyan gondolná mindazt, amit mondott, akkor kiállna vele vitázni.


Az MSZP MTI-hez eljuttatott írásos összegzésében azt írta: Orbán Viktor a Fidesz kiváltságosainak beszélt. „Azoknak a kiváltságosoknak, akik az elmúlt 12 évben az irányított közpénz-lenyúlások nyertesei voltak, akik Magyarországot és a magyar embereket fentről nézik és lenézik, (...) Michelin-csillagos étteremben vacsoráznak, jachtoznak, helikoptereznek az ellopott közpénzből, miközben nem látják a társadalom nagy részének mindennapi problémáit”.

A szocialisták szerint ha Orbán Viktor nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás.

Az MSZP azt írta közleményében, hogy:

a kormányfő elhallgatta azt a tényt, hogy a Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra 

és hogy Magyarországon megélhetési válság van. 

Azt sem említette, hogy a beszéde alatt is emberek haltak meg a Fidesz által rosszul kezelt járványban.


A Párbeszéd Facebookon úgy fogalmazott: Orbán Viktor „a néptől hermetikusan elzárva, harmadosztályú standuposként hazudott az övéinek”, miközben az Egységben Magyarországért szövetség politikusai, aktivistái, szimpatizánsai az utcákon és a tereken folytattak valódi párbeszédet a magyar emberekkel.

A Párbeszéd szerint a miniszterelnök most sem beszélt Magyarország valódi problémáiról: a megélhetési válságról, az egészségügyi katasztrófákról, az oktatás kivégzéséről, 

ahogyan nem ejtett egyetlen szót arról sem, hogy családja, kiváltságos haverjai a magyar emberektől ellopott pénzből, teljesítmény nélkül hizlalták luxusra magukat.

„A korrupt, érzéketlen kormányfő mondhat bármit, Putyin és Kína által rángatott, megfáradt báb lett, aki béna szóviccei mellett csak a fejében létező démonokkal küzd jobban” – írták.


A Demokratikus Koalíció közleményében azt írta: „Orbán Viktor ma évértékelő címén a fideszes kiváltságosok körében mondott beszédet”. Az eseményen elhangzottakat „sajnos nem tudjuk kommentálni, mert nem volt időnk szórakoztató showműsort nézni. A DK politikusai és aktivistái szombaton egész nap az utcán vannak: ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre a fideszes elit 12 éve süket és vak”.

Jabak Péter, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében azt írta: 

Orbán évértékelőire rendre reagálni szoktam. Most nem fogok. A múltról ugyanis mindig hazudik, jövője meg már nincs. Majd az utókor értékeli mindazt a rombolást, amit 12 év alatt véghezvitt.

Nyitókép: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI 

 

#Belföld#választás#Választás 2022#orbán viktor#évértékelő beszéd

Címlapról ajánljuk