Belföld

Guardian: Orbán Viktor meghívta Magyarországra Donald Trumpot

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 9:51

A lap szerint saját kampányát erősítené a korábbi amerikai elnökkel.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök reményei szerint az elkövetkező hetekben Budapestre látogat Donald Trump korábbi amerikai elnök, aki jelenlétével erősítené kampányát – írta meg a Guardian.  

A lap egy kormányzati forrásra hivatkozva arról ír, hogy a kormányközeli Alapjogokért Központ küldött meghívót Donald Trumpnak.  Az említett forrás szerint a Fidesz tagjai nagyon szeretnék, ha Trump márciusban Budapestre látogatna.

A Guardian értesülései szerint Donald Trump egyelőre nem reagált a megkeresésre, azonban ha igent mond, ez lenne az első hivatalos külföldi útja azóta, hogy 2020-ban elveszítette a választásokat.

A lap szerint a Fideszben úgy gondolják, hogy Trump érkezése jelentős löketet adna a kampánynak. Azonban a Guardian egy republikánus forrásra hivatkozva arról ír, hogy Donald Trump azért nem nagyon utazott külföldre az utóbbi időben, mert tart a koronavírustól. Liz Harrington, Donald Trump szóvivője nem kommentálta az értesüléseket, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár pedig mindössze annyit írt a meghívást feszegető kérdésekre: nem.

Trump valószínűleg Amerika legnagyobb konzervatív rendezvényére, a Conservative Political Action Conference-re (CPAC) érkezne, aminek első európai országként ad otthont Magyarország március 25-én és 26-án. Szanthó Miklós, az Alapjogi Központ igazgatója az MTI-nek korábban elmondta: a konferencián számos amerikai szenátor, valamint Santiago Abascal, a spanyol Vox párt vezetője és Jair Bolsonaro fia, Eduardo is részt vesz.

A lap magyar forrása szerint a Fidesz abban reménykedik, hogy 

Trump a rendezvény vezérszónokként csatlakozik Orbán Viktorhoz.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#orbán viktor#donald trump#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk