Belföld

Varga-Damm Andrea bejelentkezett képviselőjelöltnek a III. kerületben, szerinte csak ő mentheti meg Óbudát

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 9. 14:16

Szabó Tímea a fideszes Bús Balázs mellé még egy kihívót kapott.

„Megméretem magam április 3-án” – mondta Varga-Damm Andrea, az általa létrehozott Reformerek párt képviselője, aki Facebookon jelentette be, hogy Budapest 10-es számú választkókerületében, a III. kerületben indul egyéniben az áprilisi választásokon. Szerinte szinte semmit nem fejlődött a választókerület az elmúlt 23 évben, és a kerület fejlődését az utóbbi években a főváros, és az ország vezetése közti ellentétek hátráltatták.

Velem biztos, hogy népképviselőt választanak a helyiek

– tette hozzá.

Szerinte az ellenzéki összefogás széttartásának is emblémája a kerület, és nem úgy látszik, hogy tényleg az itteni lakosokat képviselné az összellenzéki jelölt. Ezért ő maga kíván alternatívája lenni a fideszes Bús Balázsnak, illetve a kerületet jelenleg is képviselő Szabó Tímeának.

Varga-Damm, akinek a videója szerint „szűkebb pátriája” a III. kerület, a 2015-ös időközi választásokon a Jobbik képviselőjeként Veszprémben indult, majd 2018-ban is itt próbálkozott parlamentbe jutni – ekkor a párt országos listájáról került be.

Korábban írtunk arról a rekordgyanús plakátözönről, ahol egyszerre kilenc helyről mosolyog le a járókelőre Varga-Damm Pesten, a Könyves Kálmán Körút és a Mester utca sarkán. Ezen a helyen pár nappal korábban a 3. oltás felvételére buzdító, illetve az új kormányszlogent népszerűsítő (Magyarország előre megy, nem hátra) kormányzati plakátok voltak láthatók.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#varga-damm andrea#reformerek#párt#kampány#óbuda

Címlapról ajánljuk