Belföld

Janicsák István képviselőjelöltként indul az országgyűlési választáson

rtl.hurtl.hu

2022. február 9. 9:40

Zuglót szeretné képviselni a parlamentben, a Megoldás Mozgalom színeiben. 

A Megoldás Mozgalom jelötjeként indul az Országgyűlési választásokon Janicsák István, Budapest 08. számú választókörzetében – tudatta a párt az rtl.hu-val. Közleményük szerint a Mozgalom vezetője, Gattyán György kérte fel, hogy induljon a jelöltjükként a választáson, amit Janicsák „örömmel fogadott el”.

Régóta él bennem a vágy, hogy ne csak a dalszövegeimmel, zenémmel tegyek az emberekért, hanem olyan valós megoldásokat is kínáljak, amelyek a kerületemben élők javát szolgálhatják 

– jelentette ki Janicsák.

Gattyán György szerint, a Mozgalomhoz egy olyan jelölt csatlakozott, aki művészként generációkat tudott megmozgatni, szórakoztatni. Ahogy a közleményükben kiemelték, hogy „a legendás Z’z labor frontembere, zenész, dalszövegíró, költő, producer” a karrierje alatt „több mint 1500 gyerekdal szöveget írt, amelyeket naponta ezrek dúdolnak, énekelnek”, és „nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztály számára is népszerű, elismert művész”.

Gattyán György kijelentette:

Azt gondolom, hogy Janicsák István a lehető legjobb választás mindenkinek. Egy igazi lokálpatrióta, akinek fontos a civil kontroll és a mellébeszélés helyett a megoldásokra törekszik. Zuglónak új erőre kell kapnia, Zuglóban Janicsák a Megoldás!”

Nem ez lesz Janicsák elős politikai megmérettetése. 2010-ben indult a zuglói polgármester-választáson, ahol a szavazatok 12 százalékát szerezte meg. Emellett mandátumot is nyert a helyi képviselő testületben – olvasható a párt közleményében. 

2019-ben pedig megkapta a Zugló díszpolgára kitüntetést.

A jelöléséről szóló közlemény végén a Megoldás Mozgalom megemlítette, hogy Janicsák Istvánnak jövő héten jelenik meg legújabb klippje „Csodavilág” címmel.

Nyitókép: Megoldás Mozgalom

 

#Belföld#Választás 2022#országgyűlési választás#választás#megoldás mozgalom#janicsák istván#zugló

Címlapról ajánljuk