Belföld

Legfőbb ügyész: Törvényesen van szabadlábon a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 16:45

Polt Péter szerint arányos kényszerintézkedésnek számít, hogy ugyanabban a korrupciós ügyben a fideszes képviselő nincs letartóztatásban, Schadl György viszont igen.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője január 23-án intézett „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner–ügyben?” címmel írásbeli kérdést Polt Péter legfőbb ügyészhez.

A politikus arról érdeklődött, hogy a hivatali vesztegetéssel gyanúsított egykori igazságügyi államtitkárt, a Fidesz parlamenti képviselőjét, Völner Pált miért nem tartóztatták le ugyanabban az ügyben, amiben a szintén gyanúsított, a bírósági végrahajtói kar volt elnökét, Schadl Györgyöt viszont igen.

A választ a hvg.hu szúrta ki a parlamenti honlapon. Polt Péter azzal indokolta, hogy Völner Pál még szabadlábon van, hogy

a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés.

Válaszát a legfőbb ügyész azzal zárta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben.

Nyitókép: Polt Péter az Országgyűlésben – Fotó: Soós Lajos / MTI

#Belföld#völner pál#letartóztatás#polt péter#ügyészség#schadl györgy

Címlapról ajánljuk