Belföld

„Betonlábakra épített budi”, több mint 40 millió forint EU-s támogatásból

rtl.hurtl.hu

2022. február 7. 9:25

„Minden benne van az EU-s pénzek elherdálásáról” – jellemezte a Tisza partján félig elkészült épületet Hadházy Ákos. 

42,5 millió forint EU-s támogatásból, 46 millió forintért épült egy „ökopark” Balsán, ami úgy néz ki, mint egy „betonlábakra épített budi” – írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő hozzátette, hogy nem csak úgy néz ki, hanem az valóban „budi”: vécé és zuhanyzó egyben.

Hadházy közlése szerint az épületet 46 millió forintból építették fel, de még csak be sem fejezték. hozzátéve, hogy mellette áll egy négyszintes ökoturisztikai centrum, amit szintén 46 millió forintból építettek fel. Hadházy kijelentette:

Az egyébként festői természeti környezetben fekvő két épület egészen szürreális helyszín, amiben minden benne van az EU-s pénzek elherdálásáról.

Közlése szerint a vécére kifizetett 46 millió forint „nyilvánvalóan túlárazott, még a megszaladt árak mellett is”, és „valószínűleg semmi szükség nincsen rá”, hiszen a mellette lévő centrumban biztosan van WC és zuhanyzó. Ráadásul elmondása szerint a kivitelezés „elnagyolt”, és „szemmel láthatóan nincs is befejezve, de építkezésnek semmi nyoma”.

Hadházy elmondta, hogy decemberben már járt a területen, de akkor „benézte”, mert fel sem merült benne, hogy a „betonlábakra épített budi” lenne a 46 millió forintba került ökopark.

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

#Belföld#hadházy ákos#közbeszerzés#eu-s támogatás#wc#zuhanyzó#tisza

Címlapról ajánljuk