Belföld

Ellenzék: Indítson belső vizsgálatot az Emmi a Schadl-Völner ügyben

rtl.hurtl.hu

2022. február 6. 14:52

Szerintük a miniszterelnökig vezetnek a szálak.

Az ellenzék közös képviselőjelöltjei vasárnap belső vizsgálatot követeltek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében, írja az MTI.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt mondta, a „Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózatról” szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy „végrehajtói maffiahálózatot” működtet.

Az rtl.hu is részt vett az ügy feltárásában. Erről itt olvashatnak többet.

Kunhalmi szerint a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig „egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak”. Szerinte az Emmi-nek meg kell válaszolnia, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az „államot leuraló bűnszervezet” kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben. Úgy fogalmazott:

Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük.

Nyitókép: MSZP / Facebook

#Belföld#ellenzék#kunhalmi ágnes#mszp#schadl györgy#völner pál#emmi#vizsgálat

Címlapról ajánljuk