Belföld

Ellenzéki politikusok széttépték Orbán Viktor vagyonnyilatkozatát a hatvanpusztai birtok kapujában

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 3. 13:42

„Jöjjenek már ki, legyenek szívesek! Hova mennek?” – szólt utánuk a biztonsági őr, miután felragasztották a „valós vagyonnyilatkozatot” a birtok kapujára.

Sajtótájékoztatót tartott az ellenzék két jelöltje csütörtökön Bicskén, az Orbán család birtokába tartozó hatvanpusztai birtok kapujánál. A miniszterelnök családjának „uradalmáról” már korábban is írtunk

Kálló Gergely jobbikos és Balázs Péter DK-s politikusok, az egyesült ellenzék képviselőjelöltjei arról beszéltek: sokkal több vagyona van Orbán Viktornak, mint amit bevallott a nyilatkozatában.

„A vagyonnyilatkozatokból látszik, hogy Orbán Viktor a legszegényebb magyarok közé tartozik” – mondta Kálló, de szerinte ez igazából nincs így, hiszen a miniszterelnök környezete „ki van tömve”. Itt Tiborcz Istvánt, a miniszterelnök vejét, Mészáros Lőrincet, a miniszterelnök barátját és Orbán Viktor édesapját, Orbán Győzőt is említette.

„Milliárdos pénzeket kapnak a magyar adófizetőktől” – hangzott el. A DK szerint Orbán így valójában Magyarország egyik leggazdagabb embere lett.

Azt ígérték, hogy ha az ellenzéki összefogás győz az áprilisi választásokon, akkor ezt a vagyont „lefoglaljuk, elkobozzuk, visszaadjuk a népnek”. Ezután hosszasan sorolták, hogy minek kellene szerepelnie Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában: Fertő tavi hotelekről, Balaton melletti birtokokról, cégekről és a miniszterelnök környezetének járműveiről is szó volt.

Ezután pedig az újságírók előtt széttépték a miniszterelnök hivatalos vagyonnyilatkozatát. Ebben az állt, hogy Orbánnak egyetlen forint megtakarítása sincs, viszont a húsz éve felvett 20 milliós jelzáloghitelét az utolsó fillérig visszafizette tavaly.

A sajtótájékoztatóról készült videóban látható, hogy ezután az Orbánhoz kötött vagyontárgyak és ingatlanok listáját kiragasztják a kapura. „Jöjjenek már ki, legyenek szívesek! Hova mennek?” – szólt utánuk a biztonsági őr, aztán kiterelte őket.

Nyitókép: Demokratikus Koalíció / Facebook

#Belföld#demokratikus koalíció#bicske#hatvanpuszta#kampány#birtok#vagyon#vagyonnyilatkozat

Címlapról ajánljuk