Belföld

Szavazásra buzdítja a fiatalokat a Budapest Pride és az aHang

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 3. 16:08

A 18 és 30 év közötti választók negyede nem jár szavazni, pedig ez a generáció a leginkább támogató az LMBTQ közösséggel szemben – ezért indult a kampány.

Közös kampányt indított a Budapest Pride és az előválsztások szervezésében is részt vevő aHang. A Legyél te a + 1! nevű kampánnyal a fiatalokat célozzák meg, és arra buzdítják őket, hogy vegyenek részt az április 3-i szavazáson, írja a Humen.

A fiatal, 18 és 30 közötti választók egynegyede nem jár szavazni, pedig ez a generáció a leginkább támogató az LMBTQ közösséggel szemben. Ezért fontos nekünk, hogy az idei országgyűlési választásokon minél több fiatal menjen el szavazni

– mondta Radványi Viktória, a Budapest Pride elnökségi tagja.

A kampány egyszerre folyik a virtuális és a valós térben. A weboldalon a csatlakozók kihívásokat fogadhatnak el, amiket ha teljesítenek, ajándékokra beváltható pontokat kapnak. A kihívások olyan társadalmi kérdések köré rendeződnek, mint a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma- és az LMBTQ-jogok.

A szervezők szerint a cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy döntéseink nemcsak saját, de mások életére is hatással vannak.

A kampány kiemelt témáinak nagykövetei is vannak:

  • Hegedűs Emmett az LMBTQ jogok nagykövete,
  • Oláh Norbert a kultúráé
  • Boda-Novy Emília roma nagykövet
  • Takács Dalma képviseli az egészséget
  • Antal Éva a környezetvédelmet

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#ahang#budapest pride#kampány#szavazás#választás#lmbtq#roma

Címlapról ajánljuk