Belföld

Még mindig milliókat keres naponta Schadl György és környezete

rtl.hurtl.hu

2022. február 2. 11:36

A végrehajtók összehívhatnák a közgyűlést, de nincs zászlóvivő, aki a tisztújítás élére állna.

Miközben Schadl György előzetes letartóztatásban van, a hozzá kapcsolható bizalmi kör azóta is folyamatosan milliókkal gazdagodik naponta – írta a Telex

A lap a 2020-as bevételeket alapul véve úgy számolta, hogy 

napi több mint ötmillió forintot kerestek azok a végrehajtók, akik a Schadl György és felesége tulajdonában lévő Városmajor utcai épületben működtetik irodájukat. 

(Igaz, a hitelmoratórium miatt nincs felmondott hitelszerződés vagy kilakoltatás, így vélhetően valamivel kevesebb bevételt termelnek, de a bázisnak meghatározott 2020 is már részben ilyen év volt.)

Összehívnák, de nem áll ki senki

A lap szerint a végrehajtók összehívhatnák a közgyűlést, egymás között mindenki azt mondja, hogy alá is írna egy ilyen kezdeményezést, de nincs egy olyan zászlóvivő, aki a tisztújítás élére állna.

Pedig állítólag van ember, aki vállalná, de a folyamat mégsem indul el, van, aki szerint lustaságból, mindenki a másikra vár, más szerint senki nem meri elindítani a folyamatot. 

A felügyelő Szabályozott Tevékenységek Felügyelő Hatóságának egyébként nincs joga a közgyűlés összehívására, de közgyűlést hívhatna össze

  • a kar elnöke saját hatáskörben,
  • a kar elnöke a kar tagjai egyötödének kezdeményezésére (ez most 36 végrehajtó aláírását igényelné),
  • a miniszteri biztos, illetve
  • a bíróság a törvényes működés helyreállítása érdekében.

Nyitókép: RTL Híradó

 

#Belföld#schadl györgy#végrehajtó#végrehajtói kar#völner-ügy#völner pál#korrupció

Címlapról ajánljuk