Belföld

Hajléktalant bántalmaztak zalaegerszegi nyomozók, belső vizsgálatot indított a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2022. január 30. 6:25

Közleményben tudatták, hogy mindent megtesznek az ügy tisztázása érdekében.

Rendőri túlkapás miatt indított belső vizsgálatot indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság zalaegerszegi nyomozók ellen, akik a Blikk információi szerint egy hajléktalan férfit bántalmaztak – közölte szombaton késő este a police.hu.

A lap cikke szerint két nyomozó a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon felmosóvödröt húzott a földön fekvő, megbilincselt férfi fejére, majd a vödör alá gázspray-vel befújtak. Ezt a Blikk értesülése szerint többen is végignézték, és telefonnal felvételeket is készítettek a bántalmazásról.

A rendőrség egy rövid közleményben reagált a lap cikkére. Közölték, hogy „az ügy tisztázása érdekében a Zala MRFK a tudomásra jutást követően haladéktalanul belső vizsgálatot rendelt el, majd az iratokat az illetékes ügyészségnek azonnal megküldte.”

Hozzátették, hogy mindenben segítik az ügyészség munkáját, és mindent megtesznek az ügy tisztázása érdekében. A közleményben kijelentették, hogy a rendőrség elítél minden visszaélést, és következetesen eljár minden esetben.

A Blikk szombaton megjelent cikke szerint a két érintett rendőr továbbra is dolgozik, munkaviszonyukat nem függesztették fel.

Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

#Belföld#rendőrség#rendőri túlkapás#zalaegerszeg#hajléktalan#nyomozók#belső vizsgálat

Címlapról ajánljuk