Belföld

Nyomoz az ügyészség a szexuális zaklatás miatt elmozdított alezredes ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 29. 7:57

Az alezredesi rangban lévő katona előírta női beosztottjának, hogy rendszeresen együtt kell lenniük szexuálisan. Az ügyről Vadai Ágnes kérdezte a legfőbb ügyészt.

Nyomozást folytat az ügyészség annak az alezredesnek a szexuális zaklatásos ügyében, akit korábban emiatt már a Honvédségnél megfenyítettek, vezetői beosztásából elmozdítottak, és rendelkezési állományba is helyeztek, ami azt jelenti, hogy nincs már aktív szolgálatban – írta meg a Hvg.hu Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válasza alapján. 

Korábban a Hvg.hu mutatta be, hogy a honvédség egyik ezredénél dolgozó nő állítása szerint az alezredesi rangban lévő elöljárója előírta neki, hogy rendszeresen együtt kell lenniük szexuálisan, illetve utalt arra is, hogy neki köszönheti a munkahelyét, ezért hálásnak kell neki lennie.

Polt Péter válaszában hozzátette: „a tényállás pontos feltárása érdekében további eljárási cselekmények elvégzésére van szükség”.

Más ügyekben is Polt Péterhez fordult az ellenzéki képviselő. Így derült ki, hogy

  • a felettesét, egy rendőrtábornokot bántalmazásért és zaklatásért feljelentő ezredes ügyében Polt Péterék megszüntették az eljárást, a sértett pótmagánvádlóként vádindítványt nyújtott be, ez még folyamatban van.
  • Nem zárult még le annak a honvédségi elöljárónak az ügye sem, aki ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást annak gyanújával, hogy több beosztottját is szexre próbálta kényszeríteni.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#honvédség#vadai ágnes#polt péter#szexuális bántalmazás

Címlapról ajánljuk