Belföld

Szijjártó elismerte: az amerikaiak csapatokat telepítenének Magyarországra az oroszok miatt

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 28. 16:58

Arra az esetre, ha Oroszország esetlegesen megszállná Ukrajnát.

Szerdán a CNN tudósított arról, hogy az amerikaiak megkeresték a magyar kormányt azzal, hogy ideiglenesen csapatokat telepítsenek az országba. A hírről ekkor az RTL Híradó is beszámolt. Szijjártó Péter most az ATV kérdésére ismerte el: tényleg érkezett ilyen kérés.

A CNN híre szerint a megkeresésnek az a lényege, hogy a NATO kelet-európai tagjai fogadjanak egy nagyjából ezer fős amerikai egységet, arra az esetre, ha Oroszország inváziót indítana Ukrajna ellen. Ilyen kérés rajtunk kívül Bulgária és Románia kapott.

Szijjártó a megkeresés tényét megerősítette, ugyanakkor az erről hírt adó CNN-t fakenews-ozta kicsit.  

Én ezen az ezres számon hökkentem meg, mert azt még senkitől nem hallottam. De hát tudjuk, hogy a fake news terjesztésben az ön által hivatkozott amerikai médium abszolút világbajnok, legalábbis jó esélyes erre a pozícióra. Tehát ezres számról szó sem volt, az amerikai kérést megkaptuk, a honvédelmi minisztérium pedig egyeztet ebben a kérdésben.

Az ukrajnai helyzetről az rtl.hu nemrég interjút készített Radnóti András külpolitikai szakértővel. Ebből a konfliktus háttere mellett az is kiderül, hogy nekünk, magyaroknak van-e félnivalónk ebben a helyzetben.

Nyitókép: Szijjártó Péter / Facebook

#Belföld#szijjártó péter#amerika#ukrajna#csapatok#nato#oroszország

Címlapról ajánljuk