Belföld

Ismét Varga Judit engedélyezheti a megfigyeléseket

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 11:13

Korábbi államtitkára, Völner Pál ugyanis belebukott egy korrupciós botrányba.

Völner után ismét Varga Judit kezébe kerültek a megfigyelések – írta meg Facebook-oldalán Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd frakcióvezető helyettese.

A titkos megfigyeléseket korábban Völner Pál fideszes politikus igazságügyi államtitkárként engedélyezte, ő azonban lemondott, miután letartóztatták Schadl Györgyöt, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar elnökét, mert a gyanú szerint összesen több mint 800 millió forintot kapott végrehajtóktól a kinevezésükért, amiben Völner Pál is segíthette. Völner összesen 83 millió forint kenőpénzt fogadhatott el, még igazságügyi államtitkárként.

Kocsis-Cake posztja szerint az igazságügy nem válaszolt a sajtókérdésekre, arra vonatkozóan, hogy Völner távozása után ki engedélyezheti a megfigyeléseket, így a politikus írásban tette fel kérdését. Mint írta:

A válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy «a titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.» Vagyis az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása Varga Judit kezébe kerülhetett vissza

 – írja Kocsis-Cake Olivio, aki szerint mindez azt jelentheti, hogy a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, „hiszen a feladat Völner Pálnak való «kiszervezését» nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték.”

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#varga judit#megfigyelés#pegasus

Címlapról ajánljuk