Belföld

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor Putyin és a Kínai Kommunista Párt beosztottja

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 20:58

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég kedd este Márki-Zay Péter, aki egyebek mellett arra is reagált, hogy Orbán Viktort vitára kihívó felhívását Hollik István annyival intézte el: mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni.

„De ha ez lenne a logika, akkor én miért állnék ki Orbán Viktorral? Akkor rögtön Putyint kellene kihívjam vagy rögtön a Kínai Kommunista Pártot. Ha Orbán nem tudja a kínai kommunisták nélkül eldönteni, hogy a mi pénzükből merre menjen a vasút, vagy nem tudja Putyin nélkül eldönteni, hogy támogathatja-e az úzvölgyi temető megmaradását vagy el kell-e zárni a gázcsapot Ukrajna felé, akkor Orbán Viktor egy beosztott” – mondta Márki-Zay Péter.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint Orbánnak azért kellene vele szemben kiállnia, hogy ne csak hazugságokról szóljon a kampány. 

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy a Karácsony Gergely által kezdeményezett népszavazási kérdések aláírásgyűjtését péntekig befejezik, a szükséges 200 ezer aláírás addig biztosan meglesz.

Nyitókép: Márki-Zay Péter a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#márki-zay péter#orbán viktor#kampány#putyin#kína

Címlapról ajánljuk