Belföld

Gattyán György: Nem akarunk közösséget vállalni az ellenzéki összefogás és a Fidesz 30 éves múltjával

rtl.hurtl.hu

2022. január 18. 8:00

A Megoldás Mozgalom milliárdos alapítója szerint az ellenzékkel szakmailag sem lehet együttműködni. A Telexnek adott interjúban arra is rákérdeztek, ki tudja-e jelenteni, hogy nem fog együttműködni a Fidesszel.

Gattyán György milliárdossal, a Megoldás Mozgalom nevű új párt alapítójával közölt interjút kedden a Telex. A beszélgetésben az üzletember politikai szerepvállalásának okairól egyebek mellett arról beszélt: eljutott abba a korba és pozícióba, hogy társadalmi felelőssége megnőjön.

„A választási felkészülés során pedig láttuk, hogy olyan űr alakult ki, amiben van legalább kétmillió ember, akik teljesen magukra maradtak, elvesztették a hitüket a magyar államban, a kormányban, az ellenzékben, és őket nem képviseli senki” – mondta.

Arról is beszélt, hogy szakmai partnerség is működhetett volna az ellenzékkel, azonban Gattyán György szerint az ellenzéki összefogásban a hatékony működés „kicsit káoszos”, ez pedig egyre jobban erősítette bennük azt az irányvonalat, hogy lehet, hogy még szakmailag sem tudnak együttműködni. 

Arra a kérdésre, hogy miért nem vettek részt az ellenzéki előválasztáson, Gattyán György azt mondta: nem szeretnék a 30 éves, terhelt múltat tovább görgetni. 

Az ellenzéki összefogásban és nyilván a Fideszben is van egy olyan 30 éves múlt, amellyel mi nem akarunk közösséget vállalni

– fogalmazott.

Felmerült, hogy a nyilvános üzengetésen túl megkeresett-e konkrét politikai szereplőket, válasza szerint nem, mivel „úgy nagyon nehéz, ha már előre megtagadják az embert”. A Telex arra is rákérdezett, hogy ki tudja-e jelenteni, hogy nem fog együttműködni a Fidesszel.

Jussunk el oda, de olyan szintű a korrupció – vagy politikailag korrekten fogalmazva a korrupciógyanú – azon az oldalon, hogy egyszerűen nem látom, miként, miben lehetne velük együttműködni

– válaszolta.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#gattyán györgy#megoldás mozgalom#országgyűlési választás 2022#ner

Címlapról ajánljuk