Belföld

„A Városháza-ügy egy orosz segítséggel levezényelt titkosszolgálati lejárató akció" – Karácsony Gergelyt hallgatta meg a fővárosi vizsgálóbizottság

rtl.hurtl.hu

2022. január 17. 18:13

A főpolgármester szerint minden kiszivárgott hangfelvétel az ellenérdekelt fél kezdeményezésére jött létre.

Karácsony Gergelyt hallgatta meg hétfőn a Városháza-ügyet vizsgáló önkormányzati vizsgálóbizottság. A főpolgármester egy prezentációval kezdte a meghallgatását és elmondta, minden olyan beszélgetés, amelyekről hangfelvételek szivárogtak ki, az ellenérdekelt fél kezdeményezésére jött létre, azért, hogy lejárassák, csőbe húzzák munkatársait. 

Karácsony Gergely megismételte, hogy az úgynevezett Városháza-ügy egy orosz segítséggel levezényelt titkosszolgálati lejárató akció. Egy Oroszország-szakértőt is meghallhattak, aki megerősítette, egyértelmű az orosz beavatkozás a magyar belpolitikába. Karácsony Gergely ugyanakkor bizonyítékokat nem tudott bemutatni, ami ezt alátámasztaná. Mint mondta, ez az ő véleménye. 

Karácsony Gergely egy 2019-es főpolgármesteri kabinetülésen készült dokumentumot is bemutatott a vizsgálóbizottságnak, amely alapján valóban szóba került a Városháza eladása, de a feljegyzés szerint azt azonnal elvetették. Arra a kérdésre, hogy akkor Barts Balázs, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatója később miért tárgyalt erről, Karácsony Gergely azt mondta, munkatársa tévedett.

A Híradó tudósítása a meghallgatásról:

Nyitókép: RTL Klub Híradó

#Belföld#karácsony gergely#városháza-ügy#vizsgálóbizottság#főváros

Címlapról ajánljuk