Belföld

Több mint egy hónapja nincsenek meg a szolnoki kórházban elcserélt beteg hamvai

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 17. 5:29

Mária november óta nem tudja, hol lehetnek a szolnoki kórházban egy másik beteggel elcserélt édesanyja földi maradványai.

Több mint egy hónapja nincs nyugta annak a kétpói nőnek, akinek covidos beteg édesanyját a szolnoki kórházban cserélték össze egy másik nővel. Amikor beteglátogatásra ment, döbbent rá, hogy édesanyja ágyában egy másik idős nő fekszik, rokona pedig már halott. El is hamvasztották, a hamvak pedig máshoz kerültek, valószínűleg más is temette el őket.

Elsőként az RTL Híradó számolt be Mária és édesanyja ügyéről. Most a Blikk szolgált új információkkal: még mindig tart a keresés, és a rendőrségi nyomozás sem zárult le. A hatóságok közokirat-hamisítás gyanújával nyomoznak.

Nem ennyit ért az én anyám. A lelkem nagyon össze van törve

– mondta Mária korábban az RTL Híradónak. „Nem így működik, hogy megdöglik a macskám, eltemetem helyette a kutyámat, oly mindegy. Emberekről van szó!”

A Társaság a Szabadságjogok képviselője azt mondta az RTL-nek, hogy Máriát és a csere áldozatául esett másik családot sérelemdíj illeti meg. A kórház belső vizsgálatot is indított.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#szolnok#kórház#hamvak#csere#mária#tasz

Címlapról ajánljuk