Belföld

Elküldték a kórházból a törött lábú kisbabát, mert feleslegesnek találták a röntgent

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 14. 6:47

A tíz hónapos baba sérülését végül csak hosszas kálvária után látták el.

Ráesett hét éves nővére a tíz hónapos babára, akinek ettől eltörött a combja. A sérülést viszont később két kórház sem látta el, mert feleslegesnek találták megröntgenezni a gyereket, írja a Blikk.

A baleset után mentőt hívtak a kis Péterhez, és egy gyermekorvos is a Pest megyei lakáshoz sietett. A gyerek a János kórházba került édesanyjával, míg az apa otthon maradt a lányokra vigyázni. Este hívta a felesége, hogy jöjjön értük, mert kitették őket a kórházból, és egy sötét folyosón várakozik a síró picivel.

Azonnal ébresztettem a gyerekeket, majd indultunk a kórházhoz. Nem találtuk a 19-es épületet, a főportán pedig csak elém tettek egy térképet azzal, hogy memorizáljam az útvonalat. Hogy két kicsi gyerekkel jöttem a feleségemért és a kicsi fiamért, nem hatotta meg őket

– mondta az apa a lapnak. Miután megtörtént a családegyesítés, az anya elmesélte, hogy nem fektették be a gyereket kórházba, sőt röntgent sem készítettek.

Másnap ismét elindultak a kórházba, mivel a gyerek még mindig fájlalta a lábát. Több órás várakozás után közölték velük, hogy még három-öt órát kell várniuk. Ehelyett inkább a Madarász utcai gyermekkórházba siettek, ahol végre elkészült a röntgen, és kiderült, hogy Péternek combcsonttöreése van.

A decemberi eset óta szépen gyógyul a gyerek, már a gipsz is lekerült a lábáról. Az apa közben panaszt tett a János kórház főigazgatójánál.

Nyitókép: Mylene2401 / Pixabay

#Belföld#baba#jános kórház#törés#ellátás#röntgen#baleset

Címlapról ajánljuk