Belföld

Hibázott a TEK: beosont Orbán és Macron találkozójára Szabó Bálint

rtl.hurtl.hu

2022. január 8. 12:37

A szegedi önkormányzati képviselő meghívás nélkül bejutott a szigorúan őrzött V4-es csúcstalálkozóra, a magyar kormányfő és a francia elnök közvetlen közelébe.

A papíron szigorú biztonsági intézkedések ellenére besétált Emmanuel Macron francia köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a visegrádi országok kormányfőinek tavaly decemberi budapesti csúcstalálkozójára a szegedi önkormányzat egyik képviselője – tudta meg a 24.hu. A korábban az MSZP-ben és a DK-ban is megfordult, most Botka László polgármestert minden fronton támadó Szabó Bálint fotókat is készített a két politikus közelében, amikor azok már a tárgyalóasztalnál ültek.

Az Orbán Viktor és a külföldi vezetők biztonságáért is felelős Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei azonban nem vették észre, hogy egy illetéktelen személy is bejutott a zárt ajtók mögött zajló diplomáciai eseményre.

Szabó saját Facebook-oldalán közzé is tette a fotóit. Egyiken az is látszik, hogy kocsijával becsatlakozott a fővárosban közlekedő védett autós konvojba is.

A 24.hu érdeklédősére a Belügyminisztérium mindezek ellenére azt válaszolta, hogy a csúcstalálkozón nem történt rendkívüli esemény, a biztosítással kapcsolatban nem folytatnak vizsgálatot. Bár a TEK ezt hivatalos válaszában nem említette, azonban a hírportál információi szerint a szervezetnél „komoly megrovásokat is kiosztottak az érintetteknek és személyi konzekvenciái is voltak az ügynek”.

Szabó Bálint a 24.hu-nak azt mondta, azért ment be a találkozóra, hogy tesztelje a biztosítást. Korábban ugyanis már más védett eseményeken is sikeresen játszotta ki a biztonságiak éberségét. A képviselő szerint már húsz perce ment a tárgyalás, amikor felfigyeltek rá. Csak ekkor szólították fel diszkréten a távozásra.

Nyitókép: Mindenki Szegedért Mozgalom / Facebook

#Belföld#orbán viktor#emmanuel macron#tek#szabó bálint

Címlapról ajánljuk