Belföld

Az ügyészség nyomozást rendelt el Az ördög ügyvédje Varga Juditot célzó posztjai miatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 5. 8:37

Varga szerint a blogger a szexuális orientációjára és korrupciós érintettségére is valótlan állításokat tett.

Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen – áll a szervezet szerdai közleményében. Az igazságügyi miniszter Az ördög ügyvédje nevű Facebook-oldalon megjelent posztok miatt döntött így. Az ördög ügyvédje volt az a blog, amely nyilvánosságra hozta a Borkai Zsoltról, Győr volt fideszes polgármesteréről készült videót. Ezen az látszódott, hogy a házas Borkai egy luxusjachton fiatal lányokkal mulatozik, és egyikükkel szexuális kapcsolatot is létesít.

Varga Judit feljelentése szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető „Az ördög ügyvédje” elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett. Varga indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át.

A közlemény szerint a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette, és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt rendelte el.

Hozzáteszik: az internetes közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ügyészség Czeglédy Csaba DK-s politkust, szombathelyi ellenzéki képviselőjelöltet gyanúsítja azzal, hogy köze van Az ördög ügyvédje bloghoz.

Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#varga judit#ügyészség#nyomozás#az ördög ügyvédje

Címlapról ajánljuk