Belföld

Márki-Zay: Nem stílusvitát kell folytatni, miközben pusztulnak a magyarok

rtl.hurtl.hu

2022. január 4. 20:32

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ő nem mondott semmi rosszat, nem örült senki halálának, de bocsánatot kér, ha valaki ettől boldogabb lesz.

Egyszerű tényközlés volt elhíresült újévi kijelentése, amit szerinte kiforgattak, félremagyaráztak – mondta Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje újévi beszédében azt mondta, „a Covid miatt is megtizedelt idős korú magyar lakosság nagyobb része szavazott a Fideszre, de a fiatalok, akik minden eddiginél nagyobb számban jelentkeztek és csatlakoztak az előválasztás során már az ellenzékhez, ők nagyon, messze nagy többségben kormánykritikusok”.

A kijelentést követően nem csak a kormánypártiak, de ellenzékiek is bírálták Márki-Zay Pétert. Ő azonban azt mondja, ez egyszerű tényközlés volt, az idősek többsége a Fideszre szavaz, a fiatalok többsége pedig az ellenzékre. Semmilyen öröm nem hangzott el részéről azzal kapcsolatban, hogy bárki meghalt a járványban, ennek ellenére bocsánatot kér, ha valaki ettől boldogabb lesz, de szerinte nem mondott semmi olyat, ami ezt indokolná.

Mint mondta, balhét próbálnak kreálni a mondatából, de ez a lényegen nem változtat. A Fidesz-kormány nyilvánvalóan korrupciós módon szerezte be dupla áron a kínai oltást, amit aztán odaadott az időseknek, miközben a kínai gyártó 60 év felett nem tesztelte a vakcinát – mondta Márki-Zay. Volt olyan időszak, amikor lakosságarányosan itthon haltak meg a legtöbben a világon covidban, ezek után nem érti, hogy miért az ő mondatán lovagolnak, miközben pusztulnak a magyarok. 

Szerinte nem stílusvitát kell folytatni, hanem leváltani a kormányt.

Cáfolta azokat az állításokat is, miszerint meg akarja szüntetni a 13. havi nyugdíjat és a minimálbért. Szerinte a Fideszben sokan dolgoznak azon, hogy kiforgassák a szavait.

Lopnak, csalnak, hazudnak, hatalmon szeretnének maradni, ezért mindent bevetnek – fogalmazott. Szerinte bárki lenne az ő helyében, ugyanilyen lejárató kampányt indítanának ellene.

Szerinte csak arról van értelme beszélni, hogyan szabadítják meg az országot az eddigi legkorruptabb kormányától. Ha egymást lövik, akkor marad Orbán Viktor, ezért inkább minden kompromisszumra hajlandó, akár a hetedik frakció ötletét is elengedi, ha a többi párt ezt nem támogatja. Azt az ötletét ugyanakkor támogatták az ellenzéki pártok, hogy a közös ellenzéki lista első öt helyén az öt miniszterelnök-jelölt legyen.

Nyitókép: Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

 

#Belföld#márki-zay péter#ellenzék#miniszterelnök-jelölt#covid#fidesz

Címlapról ajánljuk