Belföld

Pornóapátiban működne együtt Gattyán Györggyel az MKKP, akár a dugódíjat is bevezetnék

rtl.hurtl.hu

2022. január 3. 8:18

Kovács Gergely szerint győzelme után Márki-Zay Péter első dolga az volt, hogy belerúgjon a kutyapártba. A pártelnök szerint vicc, amit az ellenzék az előválasztás óta produkál, és ő az elszámoltatásban sem hisz.

„Alapvetően örültem Márki-Zay Péter győzelmének, ahogy a legtöbb kutyapárt-szimpatizáns is. Azért is volt furcsa, hogy utána az első dolga volt minket rugdosni" – mondta el a Válasz Online-nak adott interjúban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki szerint élete legrosszabb hónapja következett azután, hogy Márki-Zay Péter „szó szerint könyörgött az embereknek: ne ránk szavazzanak". Hozzátette, 15-16 éve csinálják ezt a pártot, de ennyi gyűlöletet, haragot sosem kaptak, nem tudja, hogy Márki-Zay Péter belegondol-e abba, hogy mit vált ki emberek tömegeiből, amikor olyanokat mond, hogy 

a Fidesznek jó, hogy indulunk, meg hogy a kampánypénzért csináljuk.

Kovács Gergely szerint ha Dobrev Klára nyert volna, akkor már ősszel nyilvánvalóvá válik, hogy nem csupán bejutnak a parlamentbe, de tíz százalékuk lesz. A társelnök szerint úgy még Márki-Zay is rájuk szavazott volna, legalábbis Márki-Zay azt mondta neki telefonon, hogy akkor elgondolkozott volna ezen.

Úgy látja, hogy amit az egyesült ellenzék az előválasztás óta produkál, „na, az tényleg vicc”, pedig „nem lett volna teljesíthetetlen a feladat". 

Annyi dolguk lett volna, hogy kitaláljanak három üzenetet, kétnaponta kiálljanak sajtótájékoztatóra, meg csináljanak egy jó plakátkampányt. Nem sikerült. Holott az előválasztásig elég jól működtek. A viták jók, szakmaiak voltak. Fantasztikus volt

– összegzett Kovács Gergely, aki hozzátette: akármilyen rosszul kezelték az elmúlt hónapokat, még így is örülne, ha meg tudnák verni a Fideszt, annál rosszabbul ugyanis aligha lehet kormányozni, ahogy Orbán teszi. Példaként említette, hogy amit „a szocik huszonöt évig próbáltak ellopni, mondjuk a csillebérci úttörőtábort, azt a Fidesz egy tollvonással ellopta most". 

Nem hisz az elszámoltatásban

Nem hisz abban a típusú elszámoltatásban, amiről korábban az ellenzéki oldalon lehetett hallani, szerinte ugyanis a vélt visszaélések nagyrészt nem törvénytelenek. „Nagyon rossz véleménnyel vagyok Pokorni Zoltánékról, akik konkrétan csináltak egy céget arra, hogy megnyerjék a kerület közbeszerzéseit. Vérlázító? Az. Törvénytelen? Egyáltalán nem. Így aztán nem tudok olyanokat ígérni, hogy vezetőszáron vezetik majd el Pokornit, ha felvirrad az igazság nagy napja" – magyarázta. 

Úgy látja, talán maga Gattyán György sem tudja, hogy mit akar, mindenesetre az MKKP meg fogja keresni.

Pornóapátiban érdemes lenne közös jelöltet állítanunk. Ha meg bejutunk, koalíciót kötünk és bevezetjük a dugódíjat

– szögezte le Kovács Gergely.

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

 

#Belföld#mkkp#kovács gergely#márki-zay péter#hegyvidék#országgyűlési választás 2022

Címlapról ajánljuk