Belföld

Lezárták a nyomozást a Hadházy szerint túlárazott védettségi igazolványok ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. január 2. 10:38

Az ellenzéki képviselő azt írta, „idióta vagy korrupt” az a rendőr, aki szerint nem gyanús a csaknem ezer forintos nettó ár kártyánként.

Elutasította a rendőrség Hadházy Ákos feljelentését, aki szerint hűtlen kezelés és csalás gyanúját veti fel a védettségi igazolványok kártyáinak csaknem nettó ezer forintos darabára.

A fejleményről az ellenzéki képviselő számolt be a Facebook-oldalán, ahol azt írta: a rendőrség megtagadta a nyomozást a szerinte majdnem tízszeresen túlárazott kártyák ügyében. Mint írja, egy ilyen kártya még kis tételben sem kerül 100-150 forintnál többe, de a kormány 976 forint+áfa összegért vett 5 millió darabot. 

Hadházy idézi a rendőrség válaszát is, amely szerint a kártyák ára tartalmazza a másolás elleni védelmet, borítékolást, megcímzést, postára adást, valamint egy 24 órán át működő informatikai rendszert. A rendőrség szerint mindezek alapján nincs adat bűncselekményre.    

Az a rendőr rendőr alezredes, aki egy ilyet fecnit aláír, vagy totál idióta, vagy mélyen korrupt, vagy csak egyszerűen egy gyáva alak, aki a miniszter utasítására csinál bűnözőt magából

– írta Hadházy Ákos. 

Szerinte nyilvánvaló a hivatali visszaélés gyanúja ebben az esetben a rendőrség részéről.

 

Nyitókép: Névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#hadházy ákos#védettségi igazolvány#feljelentés#rendőrség

Címlapról ajánljuk