Belföld

21 éve halt meg Zámbó Jimmy – így számolt be a tragédiáról az RTL Klub

rtl.hurtl.hu

2022. január 2. 6:55

2001. január 2-án délelőtt fél tízkor érkezett a hír, Zámbó Jimmy meghalt. Az énekes halálának körülményei máig tisztázatlanok. 

Huszonegy évvel ezelőtt az egész országot megdöbbentette a hír: a 42 éves énekes-sztár egy véletlen baleset folytán főbe lőtte magát csepeli házában. Életveszélyes állapotban szállították a Honvédkórházba, de már nem tudták megmenteni az életét.

A Fókusz is beszámolt a tragikus halálesetről. Jimmy rajongói megrendültek, rengetegen vittek virágokat gyújtottak mécseseket az énekes Szent László utcai házánál, temetésére később sokezres tömeg gyűlt össze.


Kezdetben olyan hírek jelentek meg, hogy az énekes önkezével vetett véget életének, ezt azonban a rokonok és a család ügyvédje is cáfolta. Szőgyényi József azt mondta, Jimmy mélyen vallásos ember volt, ebből eredően az öngyilkosság teljesen kizárt.

A csepeli rendőrfőnök az ügy első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Jimmy szűk baráti körben ünnepelte az új évet, majd hajnal 5 óra körül valamilyen külső zavaró tényező hatására elővette félautomata fegyverét és kilőtt az ablakon. Ezután kiürítette a pisztolyt, kivette a tárat, egy golyó azonban a csőben maradt, a fegyver véletlenül elsült, az énekes pedig saját magát találta fejbe, mondta a rendőrfőnök.

A lövés Jimmy jobb halántékát érte. Az énekest életveszélyes állapotban szállították a Honvédkórházba, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

A tragikus baleset óta eltelt két évtizedben több teória is napvilágot látott Zámbó Jimmy haláláról.

2010-ben Hulé Éva, Jimmy korábbi rajongója és jóbarátja, aki szintén ott volt a tragikus éjszakán, megváltoztatta korábbi vallomását. Az asszony azt állította, valójában nem úgy történt a baleset, ahogy az elterjedt, és nem Jimmy kezében volt a fegyver, amikor elsült. A sztár özvegye, Zámbó Edit akkor nyilvánosan cáfolta Hulé állításait, és később be is perelte a nőt. Az özvegy azt mondta, férje egy kakasra lőtt rá, de csak azt akarta megmutatni, mekkorát szól a pisztoly. Felesége aztán arra kérte, tegye el a fegyvert, mielőtt kárt tesz valakiben, az énekes azonban bizonyítani akarta, hogy a fegyver nincs megtöltve, ekkor emelte a fejéhez a pisztolyt és húzta meg a ravaszt.

Mivel az azóta elhunyt Hulé állításai nem nyertek bizonyítást, a rendőrség újra lezárta a Jimmy-aktát. A tragédia egyes részletei azonban máig tisztázatlanok.

 

Az RTL Klub idén egy saját fejlesztésű sorozat bemutatására készül Zámbó Jimmyről, A király tíz részben meséli majd el az elhunyt énekes életét.

 

#Belföld#zámbó jimmy#énekes#halál#Fókusz#A Király#évforduló

Címlapról ajánljuk