Belföld

Erős Antónia: 2022 jobb lesz, jobbnak kell lennie

rtl.hurtl.hu

2022. január 1. 10:27

A választási időszak híradósként is mozgalmas, kihívásokkal teli menet lesz, és az egész országnak is, mert felelős döntést kell hozni – mondja Erős Antónia, aki a vírus alóli felszabadulást is várja az új évtől.

Mi volt számodra 2021 legjobb és legrosszabb hozadéka ?

Nem volt ennek az évnek „legrosszabb” hozadéka. Úgy érzem, hogy 2020 után jobban is sikerült, mint vártam. Sok szép és jó dolog történt velem: sokat voltam együtt a családommal, sikerült utaznunk is, a születésnapom és a házassági évfordulónk megünneplése parádésan sikerült. A legnagyobb hozadéka pedig mindezzel összefüggésben van: 

2020 végén nem gondoltam volna, hogy január-februárban már oltást kaphatok! 

Innentől ugyanis – ha csak kicsit it, de – felszabadultabban élhettem, élhettünk. Szerintem ez óriási előrelépés volt, köszönet érte mindenkinek, aki ebben részt vett, és lehetővé tette, hogy valamit visszakaphassuk a covid előtti életünkből. Az viszont, hogy Magyarországon mindennek ellenére még mindig sok beoltatlan ember van, számomra megdöbbentő és elkeserítő is.

Mi az, amit leginkább vársz, és amitől legjobban tartasz 2022-ben?

Az elmúlt időszak ismeretében a gazdasági következményektől tartok a legjobban. Már ezekben a napokban, hetekben is mindenki észleli a drágulást, az inflációt, és a jelek azt mutatják, hogy ez sajnos csak rosszabb lesz. És hogy mi lesz jobb? Hiszem, hogy 2022 már arról fog szólni, hogy elmehetünk moziba, színházba, fesztiválra. Elvihetem majd Matyit élő rockkoncertre, Szonját pedig a kedvenc zenekara fellépésére. És talán – két év után – visszamehetek az edzőterembe is, mert mostanáig a garázsunkban edzettem. Nem akarom ezt elviccelni. 2022 jobb lesz, jobbnak kell lennie.

Szerinted mi lesz a szakmád legnagyobb kihívása 2022-ben?

A választási időszak. 1998 óta ez már a 7. választási évadom lesz az RTL-nél. Mozgalmas, kihívásokkal teli hónapok várnak ránk az RTL Híradóban és persze az egész országban, hiszen felelős döntéseket kell majd hoznunk.

Mi az, amiről ma még keveset beszélünk, mégis jelentős hatással lehet akár világ sorsára a közeljövőben?

A világot érintő nagy kérdések mind arról szólnak, hogy mi lesz a bolygónkkal. Itthon – kisebb léptékekben – pedig arról, hogy képesek leszünk-e egyensúlyt tartani a természetes környezet és az épített környezet aránya között. Sajnos a jelek most aggasztóak, és nem úgy tűnik, hogy a természet állna nyerésre. Pedig sokkal jobb lenne nem elvenni, hanem visszaadni a minket körülvevő természetnek.

Hogyan látod Magyarország következő tíz évét?

El kellene érnünk, hogy legalább az évekkel ezelőtti szintet érjük el elfogadásban, nyitottságban, az egyenlő esélyek megteremtésében, szabadságban, „európaiságban”.

Mit szeretnél megvalósítani jövőre a saját életedben?

A váltásokban nem hiszek, de a módosításokban igen. Bár a férjemmel és a gyerekeimmel most is egészségtudatosan élünk, szeretnék még többet tenni ezért, és apró változtatásokkal még egészségesebbé tenni a mindennapjainkat. Még az is lehet, hogy többet fogok főzni (nevet). Emellett pedig nagyon sok izgalmas dolog fog történni a munkahelyemen is, ezekben mindenképp szeretnék aktívan részt venni.

Ha szabadon utazhatnál az időben, melyik korba mennél, és miért éppen oda?

Nem vagyok az a nagyon múltba vágyó fajta, szeretem a fejlődés adta vívmányokat.

Ünnepi interjúsorozatunk további részeit ide kattintva olvashatja el.

#Belföld#rtl híradó#interjú#év végi interjúk#Választás 2022#Híradó

Címlapról ajánljuk