Belföld

A pécsi önkormányzat elbontatná a kétfarkúak „színes kalyibáját", amit engedély nélkül építettek

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 12:51

A bódénak titulált építmény egy buszmegálló. 

Fabuszmegállót építettek szerdán a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) passzivistái a pécsi Ágoston téren, a történelmi belváros közelében – írta meg a Szabad Pécs.

A lap szerint nemsokára megjelentek a közterület-felügyelők, majd a rendőrök is, akik arra kérték a passzivistákat, hogy bontsák el az engedély nélküli építményt és távozzanak. 

A városvezetés a lapnak küldött válaszában úgy fogalmazott: „Az Ágoston térre a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szimpatizánsai engedély nélkül építettek egy buszmegállót. A pécsi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a közterületi buszmegállók fejlesztésére. A BIOKOM NKft. 2021-ben minden eddiginél több, összesen 8 új buszvárót helyezett ki Pécsett, és további 3 buszmegállót újított fel a városban. A gerillaakcióban épített váró kapcsán a pécsi önkormányzat azt kéri az építtetőktől, hogy azt bontsák vissza, és helyezzék át a városban olyan megállóhoz, ahol valós lakossági igényt szolgálhat ki. Több ilyen helyszínt is javasolni fogunk a pártnak, ezeken szívesen fogadjuk a Pécs városát gyarapító felajánlásukat.“

Az engedékeny hangnem csütörtökön, egy újabb városházi közleményben keményebbre váltott, ebben már kalyibáról és bódéról beszélnek. Kitérnek arra, hogy hány buszmegállót építettek és milyen lépéseket terveznek a jövőben, azonban azt kérik „a városképtől idegen bódé tulajdonosaitól, 

hogy az ott létesített színes kalyibájukat bontsák vissza, majd az önkormányzattal egyeztetett helyszínen, a szükséges engedélyek megszerzése után építsék fel. Ezzel biztosítható, hogy önzetlen felajánlásuk és társadalmi munkájuk a lehető legtöbb pécsi kényelmét szolgálja a jövőben.

Nyitókép: MKKP - Baranya, Komló bevéve / Facebook

#Belföld#mkkp#pécs#busmegálló

Címlapról ajánljuk