Belföld

Zárt ajtók mögött tárgyalt Márki-Zay Péter és Jakab Péter

Mohos MátéMohos Máté

2021. december 30. 18:47

Erre a Jobbik elnöke szerint azért volt szükség, hogy az ellenzék egységet mutasson. Több kérdésben nem értenek egyet, a Jobbik például nem támogatja, hogy Márki-Zay saját frakciót alapítson.

Továbbra sem ért egyet több kérdésben Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, és a Jobbik elnöke, Jakab Péter. A két politikus most Hódmezővásárhelyen, zárt ajtók mögött találkozott. A Jobbik nem támogatja, hogy Márki-Zay saját frakciót alapítson.

Az elmúlt időszakban volt néhány nyilvános üzengetés. Márki-Zay Péter is többször megszólalt a médiában az ellenzéki egységről. Én szerettem volna, hogy ezt az üzengetést befejezzük, és négyszemközt beszéljünk az ellenzéki egység megőrzésének fontosságáról

– mondta Jakab Péter a tárgyalásról a Telexnek. Azt viszont nem árulta el, hogy pontosan miről beszéltek. Elmondta: a tárgyalás azért zajlott zárt ajtók mögött, mert az ellenzék most egységes erőt kell, hogy mutasson. Éppen ezért a vitás kérdéseket jobb így rendezni.

Márki-Zay így jellemezte a találkozót: „Hasznos, jó beszélgetés volt.” Ő is beszélt arról, hogy voltak vitás kérdések, viszont örült, hogy tudott „barátkozni” Jakabbal. A Telex szerint a vitás pontok között lehet, hogy mennyi pénzt ad bele a közös kasszába a Jobbik, illetve hogy lehet-e Márki-Zaynak saját frakciója, amit a Jobbik nem támogat.

Nyitókép: Márki-Zay Péter / Instagram

 

 

#Belföld#márki-zay péter#tárgyalás#ellenzéki összefogás#jakab péter#hódmezővásárhely

Címlapról ajánljuk